Sėklų sausainiams reikės:
- pusės puodelio gliaudytų, nesūdytų pistacijų
- pusės puodelio migdolų plokštelių
- pusės puodelio moliūgo sėklų;
- pusės puodelio gliaudytų saulėgrąžų
- pusės puodelio kedro riešutų
- vieno kiaušinio
- 2 šaukštų klevų sirupo
- Jei norisi saldumo – lydyto šokolado
Gaminimo eiga:
Sėklas ir riešutus suberkite į dubenį. Ten pat supilkite klevų sirupą, įmuškite kiaušinį ir viską labai gerai išmaišykite.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėkite po šaukštą sėklų mišinio. Suformuokite kuo lygesnius apskritimus ir kepkite apie 12 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptus sausainius palikite atvėsti ir tik tada nuimkite nuo kepimo popieriaus. Iškepusius ir atvėsusius sausainius galite pamirkyti tirpintame šokolade ir palikti šaldytuve, kad sustingtų. Skanaus!|
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































